UADays

Online Media

Тотальний контроль продовжується

Як повідомляє російське видання «Ведомости», російський Сбербанк готується запровадити оплату в торгових точках по відбитку пальця або зображенню особи.

По інформації видання, клієнти можуть скористатися послугою з 16 серпня, для цього необхідно пройти реєстрацію в магазині, де є спеціальне обладнання. До цього громадянам потрібно буде дати згоду на обробку біометричних даних. При реєстрації потрібно буде вставити карту в біометричний термінал, створити пароль і надати відбиток пальця або зображення обличчя. Після цього поряд з картою можна буде платити за біометричними даними.

Не виключено, що така технологія дозволить владі ще більш уважно контролювати життя і витрати громадян Росії, а також надасть російським спецслужбам додаткову інформацію про конфіденційну інформацію громадян.

Прив’язати відбиток або зображення обличчя можна буде тільки до однієї карти. Повернути товар за біометричними даними не можна: тут потрібно банківська карта.

За інформацією «Ведомостей», Сбербанк вже оголосив конкурси на закупівлю біометричних терміналів з камерами, які можуть зчитувати відбитки пальців. Замовив він і доопрацювання програмного забезпечення для безготівкових розрахунків за біометричними даними. Офіційно ж банк поки не коментує дану тему.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *