UADays

Online Media

Володимир Зеленський відвідав прифронтову Авдіївку. ФОТО, ВІДЕО.

1 min read

Сьогодні, 30 липня, президент України відвідав прифронтову Авдіївку. Метою візиту очільника нашої держави було відкриття відкриття меморіалу пам‘яті загиблим воїнам, що поклали своє життя у запеклих боях поблизу авдіївської промзони.

Президент подякував усім, хто продовжує захищати наші кордони від проросійських найманців та поклав квіти в пам’ять про загиблих.

“В нашій історії є дати, що однаково важливі як для десятків тисяч так і для десятків місьйонів людей. Для одного міста, я впевнений, для усієї країни. Для тих, хто в цьому місті народився, і тих, хто ніколи в ньому не був. Саме такою датою є 30 липня, саме в цей день, рівно сім років тому майже без великих, але все-таки важливих втрат, місто Авдіївка було звільнено. Звільнено від окупантів силами 2 батальйону тактичної групи 93-ї Окремої гвардійської механізованої бригади та добровольців Правого Сектору. Авдіївка стала десятим за рахунком містом Донецької області, яке було визволено нашими, українськими воїнами-захисниками. Після Маріуполя, після Слов’янська, Краматорська та інших дуже важливих українських міст. Над містом, нарешті, також замайорів наш синьо-жовтий прапор. А з ним, почало відновлюватись і нормальне, не чорне – біле, мирне життя. Нажаль, не так швидко, як всім хотілось в Україні. Довго Авдіївка залишалась однією з найгарячих точок і зараз залишається на передовій нашої боротьби з російською агресією. А зовсім поряд, у авдіївській промзоні, не зважаючи на домовленості, продовжуються вибухи і продовжуються постріли. Авдіївка сьогодні – це місто на лінії вогню, на лінії вогню, що обрало лінію свободи, лінію розвиту, лінію нашої держави, лінію України. Ми ніколи не забудемо тих, хто сплатив за цей вибір своїм життям і загинув захищаючи наш суверенітет, територіальну цілісність, незалежність України”, – сказав пан Зеленський.

На заході також були присутні Прем’єр-мінстр України Денис Шмигаль, Голова адмінстрації президента, Міністр іноземних справ та інші почесні гості.

Слід зазначити, що сьогодні також відзначається День звільнення Авдіївки від російських окупаційних військ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *