UADays

Online Media

Контррозвідка СБ України попередила незаконне вивезення військового обладнання до РФ

1 min read

Співробітниками контррозвідки Служби безпеки України на Харківщині було заблоковано незаконне вивезення до Росії товарів військового призначення, що підлягають обов’язковому державному експортному контролю. Про це повідомили на офіційному веб-ресурсі відомства.

Співробітниками спецслужби було отримано оперативну інформацію про те, що житель Харківської області незаконно придбав комплектуючі до авіаційної техніки. Військове обладнання вказана особа планувала переправити за кордон без оформлення відповідних не це дозвільних документів.

Правоохоронці затримали зловмисника під час митного контролю на харківському залізничному вокзалі. В особистих речах чоловіка виявлено запчастини до паливно-регулюючому обладнанню авіаприладів. За висновком фахівців, зазначені пристрої призначені для ремонту військових і військово-транспортних вертольотів Мі-8, Мі-24 та відносяться до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України.

Слід нагадати, що згідно Указу Президента України та рішення Ради національної безпеки і оборони України військово-технічне співробітництво з Росією припинено ще з серпня 2014 року.

Наразі слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародної передачі товарів, що підлягають державному експортному контролю). Наразі, вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні злочину та тривають слідчо-оперативні дії. Затримання відбувалось спільно з військовослужбовцями Держприкордонслужби та працівниками Харківської митниці ДФС України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *