UADays

Online Media

Стало відомо, якою буде ціна на газ для населення

1 min read

Уряд ухвалив рішення про єдину граничну вартість за кубометр газу для населення. Відтепер, постачальники газу для населення на Донеччині не можуть підвищувати ціну на газ більш ніж 6,99 грн. Таке рішення дасть змогу знизити ціну на газ для населення на 30%. Про це повідомили на офіційному веб-ресурсі Донецької ОДА із посиланням на Telegram прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Підкреслю, що встановлена Урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати»,  – повідомив пан Шмигаль.

Слід зазначити, що сьогодні без втручання в ситуацію вже б у лютому кубометр газу міг подорожчати до 12 грн. В умовах недосконалої конкуренції, монополізації ринку встановлення граничної ціни є необхідним, аби збалансувати та спрямувати ринок на шлях розвитку, а не консервації монополій.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *