UADays

Online Media

Чи варто подорожувати з фіктивним ПЦР – тестом ?

1 min read

Останні новини туристичного бізнесу пов’язані в першу чергу із особливостями відвідування тієї чи іншої країни громадянами нашої держави. З кожним днем відкривають свої кордони для туристів країни, які ще вчора були закриті для людей, які би хотіли відвідати їх з туристичною метою. Так, постало питання про те, що переважна більшість країн готові приймати відвідувачів, які маєть хоча б одну з таких умов, а саме:

  • сертифікат вакцинації всесвітньо відомими вакцинами;
  • довідка про перенесену хворобу не пізніше визначеного терміну;
  • довідка про проведений ПЦР-тест не пізніше ніж за 72 години до прильоту в країну призначення;
  • довідка про проведений експрес-тест та інші умови, залежно від особливостей тієї чи іншої країни.

Водночас, дуже багато туристичних агенств приваблюють своїх туристів можливістю “вирішити питання” щодо проведення ПЦР-тесту без його фактичного проведення. Тобто, туристу пропонують за певну неправомірну вигоду отримати Qr-код не здаючи ПЦР-тесту. Неправомірність такої “допомоги” цілком зрозуміла, турагент просто отримав кошти та відправив туриста куди завгодно, його не цікавить що буде далі, які можливі ризики очікують туриста в такому випадку.

Перш за все, туристи повинні піклуватись про своє здоров’я, а вже потім про можливі проблемні питання здачі ПЦР-тестів. Вже більше року світ не може здолати страшний вірус Covid-19, а найгірше те, що він є непередбачуваним та ми не можемо знати де і коли ми з вами можемо його “підхопити”. І не можна бути впевненим, що з вами таке не станеться саме під час подорожі.

А тепер уявіть ситуацію, коли ви вирушили в подорож з підробленим ПЦР-тестом, і раптом на перший день подорожі ви поскаржитесь на погане самопочуття, і це буде ковід. Цікаво, якій страховій компанії ви будете надавати ваш фіктивний тест? Звісно, крім хвороби, у вас виникнуть проблеми, а крім того, проблеми можуть виникнути як у турфірми, яка безпосередньо вам продала цей тест, так і в лабораторії, яка вам його виготовила.

Та це лише початок цієї неприємної історії. Звісно відпочинок вже зіпсований, ви все-одно втрачаєте кошти, які ви заплатили за вашу подорож. А от що робити вашим супутникам, які подорожують із вами, адже дискомфорт таким чином створюється у всіх. І в кращому випадку вас просто ізолюють у вашому номері, в готелі, у разі більш важкого перебігу ховроби вам потрібна буде госпіталізація і в такому випадку проблеми стануть неминучіми. Навряд чи страхова компанія буде компенсувати витрати на лікування у випадку підроблення тесту.

В цілому, можна багато міркувати з приводу цього питання, але слід пам’ятати, що covid-19 не дивиться на розмір гаманця чи соціальний статус людини. Хворіють і помирають не залежно від того навіть скільки разів на день миють руки. Проте, в даному випадку слід усвідомлювати, що ваше перебування за кордоном повинно бути безпечним. Інколи не потрібно шукати легких шляхів, і саме таким шляхом ми з вами зробимо цивілізовану Європу в нашій домівці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *