UADays

Online Media

Нація брехунів. Україну знову звинуватили у підготовці провокації

1 min read

Україна знову готує провокацію. Саме таку маячню повідомив представник міноборони росії генерал-майор Ігор Конашенков. Російський пропагандист заявив, що ніби має підтверджену інформацію, про те, що СБУ готує провокацію на заводі з використанням отруйних речовин. Водночас, відомо, що підприємство, яке він зазначив, давно не функціонує. Про це повідомило видання The Insider.

На думку мо росії, теракт готувався на держпідприємстві «Хімпром» у Первомайську Харківської області.

За «підтвердженою інформацією» співробітники СБУ нібито замінували та планують підірвати сховище зі 120 тоннами хлору. Все для того, щоб створити хімічну катастрофу, вбити мирних жителів та «звинуватити у всьому збройні сили росії».

Ймовірно, в міноборони Росії вирішили придумати цю провокацію, ознайомившись з картами Google: на них цей завод дійсно є, видно залізничні під’їзні колії.

За даними з відкритих джерел інформації відомо, що завод вже давно закрито. Будівлі цехів знесено, залізничні колії до них розібрано. А про ліквідацію підприємства повідомляли ще 2012 року. У 2013 році на YouTube було опубліковано відеозапис вибуху цеху ДП.

Те, що заводу там давно немає, підтверджується супутниковими знімками.

«Де тут може бути розміщене сховище хлору і навіщо воно взагалі на зруйнованому заводі без під’їзних шляхів, Конашенков не пояснив», – пише The Insider.

Імовірно, подібні безглузді вкиди інформації, робляться російськими пропагандистами за для того, аби відвернути увагу від ракетного удару, який росіяни завдали по мирним мешканцям в українському місті Краматорськ 08 квітня 2022 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *